Jogi nyilatkozat

Szavatossági és jótállási felelősség

Webáruházunk szavatossági és jótállási felelősségét a Ptk. -ban és a 117/1991. (IX.10.) számú Kormányrendelete szabályozza.

Az egyes termékekre vonatkozó szavatossági és jótállási feltételek tekintetében speciális rendelkezések találhatóak az egyes termékcsoportokra vonatkozó rendelkezések között, illetve az egyes termékek mellett.

Web áruházunkban kizárólag új termékek kerülnek értékesítésre.

Webáruházunk a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak és csomagolásuk illetve a termékek nem sérültek. A webáruházunk azon termékek cseréjére vagy visszavételére nem kötelezhető, melyek csomagolásának sérüléséből következően (kibontása) a termék további értékesítése lehetetlenné válik.

Vásárlástól való elállási jog

Vevő a törvények szerint jogosult az áru átvételét követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól (elállási jog). Amennyiben Vevő az elállási jogával élni kíván, azt írásban (levélben vagy e-mailben) teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára. Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátuma számít a 8 munkanap beszámításakor.
A Szolgáltató a Vevő részére törvényi kereteken felül egyedi elállási jogot is biztosít: a Vevő jogosult a megrendelést követő 12 órán belül a vásárlástól elállni. Ezt az igényét írásban kell jeleznie a kapcsolat oldalon található email címen. Ebben az esetben a Vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.
Az elállási jog gyakorlásának esetében a Vevő köteles a termékeket a számlával együtt a Szolgáltató üzletébe (9023 Győr Mester utca 38.), előre egyeztetett időpontban személyesen, vagy postai úton, illetve futárszolgálat segítségével visszajuttatni. A visszaszolgáltatással kapcsolatban felmerült költségeket a Vevő viseli.
Amennyiben a termék sérült, vagy viseltes állapotban van, Szolgáltató kérheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az elállási jog tehát nem gyakorolható olyan termékek esetében, melyek csomagolásának sérülése (felbontása), vagy a termék átmeneti használata a termék további értékesítését lehetetlenné teszi.
Szolgáltató köteles a részére megfelelő módon visszaszolgáltatott és a megfelelő állapotban lévő termékek ellenértékét, a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül, Vevő által megadott számlaszámra visszatéríteni. A vásárlástól való elállás előtt érdeklődjön munkatársainknál, hogy az adott termékkel kapcsolatosan milyen módon jogosult az elállási jog gyakorlására.

Kérjük, hogy az Elállási jog gyakorlása előtt érdeklődjön munkatársainknál, hogy az adott termékkel kapcsolatosan jogosult-e az Elállási jog gyakorlására.

Kérdésével, észrevételével kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

Az információk tájékoztató jellegűek. Az általános szerződési feltételeket itt olvashatja.